hero

Bilforsikring til elbil og plugin-hybrid 

tekst

Vi holder dig godt kørende i Danmark og Europa. Pas godt på dig selv og din bil med vores elbilforsikring

 

Download

Her kan du downloade Betingelser og Produktinformation på Bilforsikring

Er du kunde hos FOMO og skal skifte bil?

Så vælg Gjensidige som forsikringsselskab og FOMO vil få automatisk besked.

Vi ringer dig op, så du får en gennemgang af dækningsmuligheder på din nye bil. 

Leaser du din bil?

Læs mere om hvordan du forsikrer din leasingbil her

spacermedium0
fordele

Hurtig skadesbehandling

9 ud af 10 bilskader, der bliver anmeldt online, behandles inden for 24 timer

Vejhjælp med opladning inden for 45 min.

Få strøm på stedet eller bliv transporteret til nærmeste ladestander.

0 kr. i selvrisiko ved skader på batteri og lader

Slip for at punge ud ved skader på bilens batteri samt ladekabel- og stander.

spacersmall0
richtext0

Kasko (inkl. ansvar)

dækninger

Kasko basis

Bestil tilbud

Kasko udvidet

Bestil tilbud

Kasko Premium

Bestil tilbud
richtext0

Ansvar og delkasko

comparer0

Ansvar

Delkasko

spacersmall0
tilvalgsdækninger

Tilvalgsdækninger

spacerbig0
spacersmall0
links

Stenslag i ruden - hvad gør jeg

Det er næsten uundgåeligt, at din bil på et tidspunkt får et stenslag. Heldigvis er der gode råd for, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Læs mere

Grønt kort

Hvis du kører til udlandet, skal du medbringe det grønne kort. Læs her, hvilke lande, du skal medbringe kortet til.

Læs mere

Vejhjælp

Med Gjensidige Vejhjælp får du vejhjælp i Danmark og hele Europa.

Læs mere
spacerbig0
oftestilledespoergsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at lade en elbil?

Prisen det koster at lade sin elbil op kommer an på hvor stort batteriet er. Dog er er der stadig penge at spare i det samlede regnskab, når det kommer til opladeøkonomien.

Et skøn fra FDM, viser at udgifterne til opladning til sin elbil ligger mellem 600 - 1200 kr. pr. måned.

Hvilken kaskopakke passer til mig?

 kaskoforsikring til din bil dækker som udgangspunkt altid skader på bilen.

Delkasko

  • Perfekt til dig med en ældre bil, der typisk har en værdi på 20.000-30.000 kr.
  • Du accepterer, at buler og ridser ikke betyder så meget, men ønsker stadig dækning for skader, der kan ske når din bil holder stille, som fx brand eller tyveri.

Kasko Basis

  • God til dig, der værdsætter din bil og gerne vil have dækning for de fleste skader fx solouheld, totalskade, buler og ridser.
  • En pålidelig løsning, hvor du er dækket for det meste, men altid med en fast selvrisiko.

Kasko Udvidet

  • Ideel for dig, der ofte kører på motorvej, landevej eller grusveje.
  • 0 kr. i selvrisiko hvis du påkører et dyr eller får en glasskade der kan repareres.
  • 1.250 kr. i selvrisiko hvis du skal have udskiftet hele din forrude
  • Du vælger en fast selvrisiko på andre skader.

Vi oplever flere skader på forruder. Materialerne bliver dyrere og dyrere at reparere bl.a. pga. integreret sencore og kameraer i nyere biler. 1.250 kr. i selvrisiko for at få udskiftet din forrude er en af branchens laveste selvbetalinger.

Kasko Premium

  • Til dig, der ønsker en bekymringsfri hverdag med 0 kr. i selvrisiko på ansvarsskader.
  • Passer perfekt til dig, der prioriterer økonomisk sikkerhed og ofte kører langt.

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Opladningstiden er afhængig af elbilens batteristørrelse og opladningsteknologi, samt hvilken ladestation, du bruger. Det kan tage omkring 1-10 timer at lade en elbil, men hvis du bruger en hurtigoplader, vil du typisk oplade til 80% på 30-45 min og nogle gange hurtigere. For en normal ladestander, som du fx kan installere derhjemme, tager det elbilen omkring 6-8 timer at lade fuldt op. Vær opmærksom på, at producenter af opladere ofte opgør ladetiden efter, at batteriet er 80% opladt og ikke 100%.

Hvor langt kan en elbil køre?

Rækkevidden på en fuld opladning afhænger af en række faktorer, så som vejr, model, type, hastighed og hvor stort batteriet er.

Nogle elbiler kan køre op til 600 km på en opladning, men generelt kan en ny mellemklasse elbil køre omkring 300-400 km ved landevejskørsel, mens en ældre model kan køre distancer mellem 150-200.

I følge FDM, formindskes rækkevidden med 20-50 procent i vintermånederne grundet brugen af varmeblæser, rudevarmer og elektronik.

Er en elbil bæredygtig?

Der har været tvivl om, hvorvidt en elbil er det bedste valg, hvis du ønsker en klimavenlig bil - dette skyldes den relativt høje CO2 udledning ved produktion af batterierne, som bruges i elbiler.

Men en elbil er faktisk det mest klimavenlige valg, du kan tage, når du er på biljagt. Den høje CO2 udledning ved produktionen bliver nemlig kompenseret for ved en markant lavere udledning i løbet af bilens levetid, i modsætning til en benzin- eller dieselbil.

 

Hvad er forskellen på en hybrid og en plug-in hybridbil?

Hybridbiler og plug-in hybridbiler har det til fælles, at de kører på både benzin og el. Men der er også nogle forskelle på de to biltyper. Dem kan du se mere om her.

HEV – Hybridbiler

HEV står for Hybrid Electric Vehicle og er den ”klassiske” hybridbil. En hybridbil kombinerer en elmotor med en benzinmotor – resultatet er mindre benzinforbrænding og bedre brændstoføkonomi til gavn for dig og klimaet.

Disse typer har typisk et mindre eldrevet batteri, som oplades via bilens egen bevægelsesenergi. Batteriet kan ikke oplades med et kabel og kan derfor ikke oplades fra en ladestation. Denne type hybridbil kan ikke køre længere distancer kun på ren el, da batteriet kun assisterer brændstofmotoren – typisk højst to kilometer.

PHEV – Plugin hybridbiler

PHEV står for Plug-in Hybrid Electric Vehicle og er den nye generation af hybridbiler. Batteriet er større end ved en alm. hybridbil og skal derfor oplades med et kabel fra en ladestander. Batteriet oplades også ved kørsel og når bilen bremser, og det er muligt at køre over længere distancer på ren el – helt op til 60-70 kilometer.

På 1 liter benzin med et fuldt opladt batteri, kan man i plug-in hybridbiler køre op til 70 km. Dette er med til at holde brændstofforbruget nede – og du får generelt en bedre brændstoføkonomi med en plugin hybridbil.

Er det dyrere at forsikre en elbil?

En bilforsikring er en bilforsikring, uanset om du ønsker at forsikre en benzin, hybrid eller elbil. Prisen kan variere afhængig af bilens motor, hestekræfter, din alder m.m. Det kan også være relevant med forskellige tilvalgsdækninger alt efter dit kørselsbehov.

En analyse fra Gjensidige viser, at elbiler er involveret i 20 % flere ulykker sammenlignet med andre biler. Det er derfor særlig vigtig at være opmærksom på, at din bilforsikring dækker korrekt, med korrekte tilvalgsdækninger, hvis uheldet skulle være ude.

 

Har du brug for hjælp?

Vi står altid klar til at hjælpe

KONTAKT OS

FOMO er en forsikringsforening. Vi blev stiftet i 1963, med det formål, at etablere forsikringer så nær kostpris som muligt. Dengang kun for fynboere med bilforsikringer. I dag sælger vi alle former for privatforsikringer, stadig så nær kostpris som muligt. 
Hvordan kan vi gøre det? Det vigtigste er at vi er en forening. Dvs. vi skal ikke tjene på forsikringerne, men kun lige have dækket vores omkostninger til at drive foreningen – samt sikre at foreningen har et kapitalberedskab til uforudsete udgifter og til udvikling af foreningen - resten udbetales til medlemmerne af foreningen som er kunder med bilforsikring.