parallaxhero0

Vejhjælp i Europa (Rødt kort udgår)

tekst

Vejhjælp i Europa (det ”røde kort”)

SOS International røde kort ordning er skiftet til Tryg Vejhjælp Europa, men du kan fortsat tage trygt og sikkert på bilferie i udlandet.

Bilister med en kaskoforsikring skal kontakte Tryg Vejhjælp Europa (redningsforsikring i Europa), hvis der er brug for assistance. Du får stadig den sammen gode service og endnu flere fordele. Tryg Vejhjælp Europa (redningsforsikring i Europa) hjælper fx også, hvis du er kørt fast i sne eller mudder.

Hvad betyder det for dig?

Du kan som bilist med en Kaskoforsikring fortsat tage trygt og sikkert på bilferie i udlandet.

Skiftet fra Rødt Kort til Tryg Vejhjælp Europa (redningsforsikring i Europa) betyder, at:

 • du skal kontakte Tryg Vejhjælp Europa på +45 70 11 20 00, hvis du får brug for assistance i udlandet.
 • du kan benytte "Tryg på rejse" appen (ikke Rødt Kort-app fra SOS).
 • du kan printe betingelserne for Tryg Vejhjælp Europa med blandt andet telefon nr. til Tryg Vejhjælp Europa (du kan ikke længere bruge oplysningerne på SOS Internationals røde kort).


Download Tryg Vejhjælp Europa kort og betingelser her:


Redningsforsikring - hvad kan du bl.a. få hjælp til?

 • Assistance ved fx uheld eller uforudsete driftsstop.
 • Bugsering eller transport af dit køretøj til nærmeste autoriserede værksted.
 • Hjælp til at få bilen fri, hvis den er kørt fast i sne, mudder eller sand.
 • Hjælp ved sygdom og tilskadekomst - vi sørger for transport af køretøj, fører og passagerer til nærmeste læge eller sygehus.
 • Mulighed for at få dækket merudgifter til leje af erstatningsbil, hvis din egen ikke kan køre videre på grund af fx driftsstop eller uheld.
 • Transport af fører og passagerer til værksted eller til det sted, hvor erstatningsbilen skal hentes.
 • Hvis dit køretøj ikke kan repareres på stedet, har du mulighed for at få dækket merudgifter til hotelophold.
 • Tryg Vejhjælp Europa betaler din og dine passagerers hjemrejse med fly på økonomiklasse eller med tog/skib på 2. klasse, hvis dit køretøj skal transporteres hjem.
 • Hvis bilen mangler nødvendige reservedele, kan du få dækket udgifter til fragt, afhentning og evt. toldafgifter.

Tryg på rejse app

Vi anbefaler dig at downloade appen "Tryg på rejse". Appen giver dig bl.a. råd og vejledning, hvis du er kommet ud for et biluheld, hvis du skal bestille vejhjælp eller anmelde en skade. Hvis du har brug for hjælp kan du også ringe til Tryg Vejhjælp Europa på +45 70 11 20 00. Du skal ikke længere kontakte SOS-international.

Det grønne kort fortsætter

Reglerne for den grønne kort ordning er uændret.
Det grønne kort er dit bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Du behøver ikke længere at medbringe det grønne kort, hvis du færdes indenfor EUs grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.


Download Tryg vejhjælp kort og betingelser her

Har du brug for hjælp?

Vi står altid klar til at hjælpe

KONTAKT OS

FOMO er en forsikringsforening. Vi blev stiftet i 1963, med det formål, at etablere forsikringer så nær kostpris som muligt. Dengang kun for fynboere med bilforsikringer. I dag sælger vi alle former for privatforsikringer, stadig så nær kostpris som muligt. 
Hvordan kan vi gøre det? Det vigtigste er at vi er en forening. Dvs. vi skal ikke tjene på forsikringerne, men kun lige have dækket vores omkostninger til at drive foreningen – samt sikre at foreningen har et kapitalberedskab til uforudsete udgifter og til udvikling af foreningen - resten udbetales til medlemmerne af foreningen som er kunder med bilforsikring. 

FOMO har også løsninger til små og mellemstore virksomheder, der er hjemhørende på Fyn eller de tilhørende øer, og som har op til 9 ansatte.    

Trustpilot